Content Walks #2: Marvin Jacobs

Na een eerste aflevering, volgt er vaak een tweede. Ook voor onze eigen Content Walks podcast gaat die vlieger op. Aflevering 2 it is! Onze host, Björn (contentmanager bij Axioma), trok begin juni weer de wandelschoenen aan voor een rondje door het Amsterdamse Flevopark met Marvin Jacobs, Creative Director bij Airborne én podcastexpert. In het gesprek legt Marvin uit waarom merken na moeten gaan denken over podcasts en audio. Onze luistertijd groeit namelijk al jaren gestaag, terwijl de schermtijd stagneert. Om in contact te blijven met je doelgroep is het dus essentieel om te leren hoe je audio onderdeel kunt maken van je middelenmix. Nu ongeveer de helft van de Nederlanders geregeld naar podcasts luistert , is dat een zeer geschikt middel om vanuit merken een connectie met doelgroepen te maken. Tijdens deze wandeling legt Marvin hoe je dat het beste doet.

Over Marvin Jacobs

Marvin Jacobs werkt als Creative Director bij audio agency Airborne, waarvan hij ook mede-oprichter is. Met zijn bureau maakt hij podcasts in opdracht van merken, zoals ANWB, Rituals en KLM. Hij is al een aantal jaar een enthousiast pleitbezorger van de podcast. Zo reviewt hij onder de naam ‘Professor Podcast’ podcasts voor LINDA.nl en deelt hij zijn kennis via vakmedia en lezingen. Hij is tevens jurylid van de Dutch Podcast Awards.

Met zijn werk, bureau en als professional is Marvin veelvuldig bekroond, zowel binnen en buiten Nederland. In de prijzenkast onder meer een Lovies Award, Red Dot Award, Webby Award en een Dutch Podcast Award. Bij de Grand Prix Content Marketing in 2019 werd hij uitgeroepen tot ‘Content Marketeer van het Jaar’.

Met zijn bedrijf Airborne, maakte Marvin ook een masterclass over het geheim van de goede podcast. In deze masterclass deelt hij de geleerde lessen en inzichten die hij onder meer opdeed bij het maken van podcasts voor KLM, ANWB en Rituals. Benieuwd naar dat geheim? Ga dan naar de website van Airborne. 

 

Heb je aflvering 1 van de Content Walks podcast nog niet beluisterd? Doe dat dan hier. 

Related Posts