Eindejaarsinterviews #3: Crowdmedia

We komen richting einde van – cliché maar waar – opnieuw een bewogen jaar. Tijd om de stand van zaken op te maken. Wat is ons op het afgelopen jaar opgevallen en hoe zien we 2022 voor ons? Wordt het een jaar van fysieke afspraken, waarbij we regelmatig knuffelend met de klant onze meetings beginnen, of gaan we nog maar eens opnieuw bedenken hoe we 1.5 meter afstand er leuk uit kunnen laten zien op video? Kortom: de eindejaarsinterviews van Platform Content Marketing 2021.

Wouter Hameka en Yasser Dehnavi, Strategy en Account Directors, Crowdmedia

2021 was weer een bewogen jaar, vol met verschuivingen in de markt als met constant wisselende regels rondom het werken op kantoor. Hoe hebben jullie dit jaar ervaren?

‘Met ups en downs. We merken dat klanten soms wat voorzichtig zijn, maar we zien overal kansen in en dat blijven we communiceren met onze klanten. Dat geeft veel energie bij onze klanten en bij ons.’

Wat was jullie absolute hoogtepunt?

‘De relaties met onze klanten zijn dieper geworden. Dat is heel fijn en dat maakt ons sterk en trots. Daarnaast zijn wij dit jaar met 8 man gegroeid, voor ons zegt dat ook dat klanten onze kwaliteit nog steeds zien.’


Corona blijft hoe dan ook een bepalend thema, ook dit jaar. Hoe ervaarden jullie jaar 2 van corona? Merken jullie er (naast het wel en niet thuiswerken) nog veel van in de opdrachten die jullie krijgen, of is het bijna business as usual?

‘Het jaar voelde niet echt als normaal. We zijn/waren gelukkig wel steeds vaker op kantoor, maar de communicatie is verre van normaal. Het is een kluif om dezelfde kwaliteit te bieden op de momenten dat we niet bij elkaar zitten. We zien bij klanten hetzelfde gebeuren. De targets blijven hetzelfde voor onze klanten, maar door alle perikelen eromheen is er wel minder tijd. Dat betekent dat klanten de druk verschuiven naar bureaus waar ze mee werken. Dat voelen wij heel erg sterk. Geen dag hetzelfde, wat een leuke job hebben wij toch!’

Met de constante veranderingen omtrent thuiswerken en klantbezoeken was het weer veelal een jaar vol Teams-, Zoom- en Hangoutcollega’s. Hoe zijn jullie als organisatie omgegaan met de afstand tussen collega’s, zowel fysiek als gevoelsmatig?

‘We zijn continu bezig met onze collega’s. We organiseren veel borrels, pubquizen, etc. Daarnaast werken wij nog best wel wat op kantoor, dat doen we met schema’s zodat we nog wel redelijkerwijs de meeste coronaregels kunnen naleven. We hebben in juni 2021 ook een dikke week vanaf een camping gewerkt. Een week lang kwamen klanten bij ons werken, we hadden ochtendprogramma’s (meditatie, yoga, workouts) en ’s avonds workshops op het gebied van persoonlijk en professionele ontwikkeling. Check de aftermovie:

Wat denk je dat er in het verschiet ligt voor het contentmarketingvak in 2022?

We zien steeds meer de verschuiving tussen short term and long term marketing. De markt gaat steeds meer heil zien in het strategisch volgen van een meerjarenplan, gericht op het helpen van de eindgebruikers, en minder focus op directe sales. Contentmarketing is daarin volwassener aan het worden.

Wat voor wapenfeiten kunnen we van jullie verwachten in 2022?

Geen andere dingen. We zijn vooral bezig met onze medewerkers. We gaan in 2022 de switch maken van werkgeluk naar liefde. Dat is waar we groter op in gaan zetten. Dit resoneert straks door naar onze eigen klanten en potentiële klanten.

Wanneer kijk je met een lach terug op 2022?

Als we bovenstaande (van werkgeluk naar liefde) zo neergezet hebben dat “the crowd” nog meer een begrip wordt in het land. En dat we een tribe/community zijn waar mensen graag bij willen horen vanuit een intrinsieke motivatie. Uiteraard met kwaliteit als hygienefactor.

Related Posts