Eerste Content Marketing Topcase Avond: een warm weerzien

Op donderdag 23 juni was het eindelijk zover: de eerste editie van de Content Marketing Topcase Avond (CMTA), in het OBA Theater Amsterdam. “Een avond waar we echt naar uit hebben gekeken. We hebben letterlijk een podium gecreëerd voor markant contentmarketingwerk, omdat het vak dat verdient”, aldus Coen Zeevenhooven, voorzitter Platform Content Marketing.

 

Zeven leden van Platform Content Marketing presenteerden tijdens deze avond hun beste cases van het afgelopen jaar aan een driekoppig en onafhankelijk feedbackpanel, bestaande uit Carolien Vader (Bladendokter), Bas Hakker (marketingjournalist) en Siobhan Burger (Arttenders). Zo’n 100 geïnteresseerden keken online mee.

Veel leuker live

Opvallend was dat corona, natuurlijk hét onderwerp van afgelopen jaar, lang niet bij elke case een belangrijke rol speelde. Wel hing er een voelbare energie in de lucht, nu de leden van Platform Content Marketing eindelijk weer fysiek bij elkaar waren. “Het is sowieso een goede avond. Het is gewoon heel leuk om weer onder de mensen te zijn”, aldus David Barens van The Social Club (onderdeel van MPG Group). Anke van Vijfeijken van Zandbleek sloot zich hierbij aan: “Het is zoveel leuker dan online door alle cases scrollen. Je wilt het gewoon live zien.”

And the winner is…

Tijdens de case-avond kregen de zeven bureaus de gelegenheid om ieder hun ‘meest markante’ case te presenteren. Ze gingen in vijf minuten in op strategie, uitvoering, resultaten en distributie. Aan het eind van de avond werden er vier erkenningen toegekend aan deelgebieden van het vak. Dit zijn:

Als slotstuk kwam Canon van Nederland (The Social Club) als Meest Markante Case Overall uit de bus. De datum voor de volgende CMTA werd ook al aangekondigd: 23 mei 2022.

Winnaars Content Marketing Topcase Avond
Foto v.l.n.r.: Sonja Loth (Social Inc.), David Barens (The Social Club, onderdeel van MPG Group), Aart Len-sink (LVB), Anke van Vijfeijken (Zandbeek).

Platform Content Marketing

De Content Marketing Topcase Avond was tevens de officiële aftrap van het nieuwe Platform Content Marketing, voorheen Platform Content. Volgens voorzitter Coen Zeevenhooven meer een evolutie dan een revolutie: “Wat je in de markt vaak hoorde, is dat men ons puur en alleen zag als een club van makers. Daarmee doen we onszelf tekort. We bouwen merken van A tot Z en kennen de doelgroep als geen ander. Dat moeten we meer uitdragen.”

Het kennisplatform wil met Content Marketing Topcase Avond doorlopend aandacht geven aan “vooruitstrevende en hoogstaande cases” van (contentmarketing)bureaus. Afgelopen donderdag werden de eerste topcases onder de aandacht gebracht.

Related Posts