Winnaars Grand Prix Content Marketing 2019

We hebben de winnaars!

Grand Prix Content Marketing 2019

Een recordaantal inzendingen, toename in kwaliteit en inzending door meer ‘spelers’ uit het contentmarketingveld. De jury moest aan de bak, maar de resultaten mogen er zijn. Na een avond vol spanning en zo hier en daar ook wat sensatie, werden de genomineerden uit hun lijden verlost. 

Awards zijn een beloning voor een totale, bredere, doorgaans kanaaloverschrijdende contentmarketingstrategie. Hierbij is sprake van een continue en substantiële aanpak gericht op de lange termijn. Awards in Goud, Zilver en Brons worden uitgereikt in de domeinen B2B, B2C, B2E, Not for Profit en Content Campagne. 

Dit zijn de winnaars van de GOUDEN Awards. Voor alle genomineerden, zilveren en bronzen Awards én de Bekroningen, kijk op de site van Grand Prix Content Marketing.

 

 

 

B2B – GOUD

MEET THE CHEF

OPDRACHTGEVER: LIGHTSPEED

BUREAU: MARCOMMIT

DOEL: Lightspeed wilde op korte termijn haar naamsbekendheid in de Nederlandse horecabranche vergroten en op de lange termijn meer leads genereren. Een belangrijk uitgangspunt daarbij was dat Lightspeed ook wilde laten zien dat zij een hip internationaal techbedrijf is én dat zij niet alleen oplossingen levert aan de kleine horecaondernemer, maar ook het topsegment horeca bedient.

RESULTAAT: Door samenwerking met zes bekende Nederlandse chefs heeft Lightspeed zich definitief gepositioneerd als een aanbieder van horecasoftware voor het topsegment.

JURYRAPPORT: Deze case toont duidelijke doelstelling, originele uitvoering (sterk format) en overtuigende resultaten. Knap om deze chefs mee te laten werken en gelijk als influencers in te zetten.

B2C – GOUD

#MYFIRSTBLOOD

OPDRACHTGEVER: BLOEDBANK SANQUIN

BUREAU: 2BASICS MARKETING & SPORTS

DOEL: Bloedbank Sanquin ging een unieke samenwerking aangegaan met Riot Games. Doelen waren om interesse en bewustwording bij jonge mannen te kweken voor Sanquin en hen te stimuleren om zich online te registreren en vervolgens je bloed te laten testen. Ook wilde men aandacht en bewust-wording van Sanquin in de landelijke media als relevant maatschappelijk doel voor een breed publiek.

RESULTAAT: 6.000.000 online views, publicaties in (inter)nationale media (waarde ruim 450.000) en bloedbanken wereldwijd die een globale campagne willen optuigen. Meer dan 5.000 nieuwe donoren, streven was 2.500.

JURYRAPPORT: Briljant gevonden in-game campagne om mensen in beweging te krijgen om bloed te geven. Campagne sluit naadloos aan bij het onderwerp en is op relevante en passende wijze verwerkt in een game.

B2E – GOUD

WAT DRIJFT JOU?

OPDRACHTGEVER: AFAS SOFTWARE

BUREAU: FORMATIQUE

DOEL: AFAS Software groeit dus is er behoefte aan nieuwe medewerkers maar een groot deel van de sollicitanten heeft onvoldoende inhoudelijke kwaliteiten, het doel was derhalve het verhogen van het aantal betere gekwalificeerde sollicitanten. Ook werd er gezocht naar een manier om een potentieel groep die liever niet voor een IT-bedrijf wil werken, te raken door het veranderen van de perceptie bij die groep over het werken in IT.

RESULTAAT: Campagne met inzet van o.m. online video, uitingen in krant en podcasts is de scepsis tegenover werken in de IT gekeerd door juist die scepsis uit te vergroten en de doelgroep hierop aan te spreken.

JURYRAPPORT: Een mooie, professioneel gemaakte en goed doordachte case, rekening gehouden met doelgroep in de gebruikte kanalen, echt 360.

CONTENT CAMPAGNE – GOUD

ONTSPOORD – DE 1E WHATSAPP-THRILLER VAN NEDERLAND

OPDRACHTGEVER: NEDERLANDSE SPOORWEGEN

BUREAU: JOHNNY WONDER

DOEL: In de trein kun je iets voor jezelf doen. Zo wordt de (trein)reistijd waardevolle tijd. NS wil graag(trein)reistijd claimen als tijd voor jezelf, en NS positioneren als sympathiek en innovatief merk. Je kan reistijd prettiger maken door bijvoorbeeld iets sympathieks te bieden voor onderweg: een ‘random act of kindness’ die ook nog eens eenvoudig is.

RESULTAAT: Het aantal aanmeldingen (10.000+) en de media-aandacht (Volkskrant, RTL, NOS-journaal, e.a.) overtrof alle verwachtingen. 

JURYRAPPORT: Sympathieke en originele case, sterk vanuit de strategie en de missie ingestoken. Passend en uniek.

 

 

 

 

NOT FOR PROFIT – GOUD

EEN AED VOOR JOUW BUURT

OPDRACHTGEVER: HARTSTICHTING & PHILIPS

BUREAU: WE ARE BLOSSOM

DOEL: Wekelijks krijgen 300 mensen in, rondom of in de buurt van hun huis een hartstilstand. Als er binnen 6 minuten wordt gereanimeerd met behulp van een AED, verdubbelt dit de kans op overleven. Er zijn onvoldoende AED’s. Daarom is de campagne ‘BuurtAED’ gestart, een crowdfundingplatform waar door buurtgenoten samen een AED kan worden aangeschaft.

RESULTAAT: Na de campagne zijn er 3.702 gestarte acties genoteerd (doel 2.500) en zijn er 1.160 nieuwe 24/7 bereikbare BuurtAED’s (oftewel geslaagde acties) gerealiseerd. Ook waren er 50.000 donaties, goed voor € 1.558.370,-.

JURYRAPPORT: Een landelijk initiatief met stevige strategische basis dat goed lokaal is doorvertaald om niet alleen de gemeenschapszin, maar ook gedragsverandering te stimuleren.

 

MERK VAN HET JAAR

KLM

KLM is altijd een pionier geweest in de vernieuwende marketing én dat ook gebleven. Met eigen media zoals het Inflight magazine Holland Herald dat ook nog steeds leidend is, tot de Virtual Reality 360 reisexperience en, vers van de pers, de Holland Herald junior voor de jongere doelgroep.

Alles wordt ontwikkeld en geoptimaliseerd vanuit de diverse customer journeys en de overkoepelende brandstrategie.

“Een 100-jarig merk met een jong contentmarketinghart”

KLM werkt met diverse bureaus die nadrukkelijk op hun specifieke specialismen worden ingezet. De samenwerking tussen bureau en KLM is dusdanig nauw, dat je in vele gevallen van één gezamenlijk team kunt spreken. Daarmee wordt het klimaat geschapen waarin creativiteit en grensverleggende ideeën ontstaan.

De kracht van KLM is om de bureaus volledige vrijheid te geven om zo maximale creativiteit te behalen. KLM toetst de concepten alleen op merkfit en customer needs. Een 100-jarig merk met een jong contentmarketinghart dat het vakgebied verder brengt door veel te durven en te proberen. Daarom: Merk van het Jaar.

BUREAU VAN HET JAAR

LVB

LVBis sinds jaar en dag voortrekker van het vakgebied en gaat daarbij regelmatig voorbij aan eigen belang op de korte termijn. In de eerste jaren van contentmarketing betrof dat bijvoorbeeld hun rol bij het ontwikkelen van Platform Content en het supporten van vele initiatieven die alle gericht waren op het breed bekend maken van het vakgebied en het verder helpen ontwikkelen. Klanten van LVB herkennen die voortrekkersrol ook in het geleverde kwaliteitswerk en de marketingresultaten die daarmee behaald worden.

Het vakgebied erkent dit, blijkens de vele Awards en Bekroningen die de afgelopen jaren aan LVB zijn toegekend. Nu het vak volwassener wordt, blijft LVB zichzelf en het vak verder ontwikkelen.

“Zoveel jaar een voorbeeldrol vervullen, leidt tot het verdiende oordeel!”

Zij dagen met hun focus op merkontwikkeling met contentmarketing zowel opdrachtgevers als vakcollega’s uit om contentmarketing naar het volgende niveau te brengen en de kracht van content volwaardig te benutten.

Hierin beperken zij zich niet tot de contentmarketingsector in enige zin, maar zoeken ze de grenzen op van het vakgebied, als die er al zijn, en nemen zij het voortouw om deze grenzen tussen bijvoorbeeld contentmarketing en reclame te herdefiniëren of zelfs te slechten. Zoveel jaar een voorbeeldrol vervullen, leidt verdiend tot het oordeel: Bureau van het Jaar 2019!

CONTENTMARKETEER VAN HET JAAR

MARVIN JACOBS

MARVIN JACOBS is creative director bij audio agency Airborne. Zijn passie voor aansprekende content begon in 1996, gekoppeld aan een nieuwsgierige mindset om buiten de hokjes te denken en te kleuren. In eerste instantie door twee rollen te combineren: journalist en ook freelance script scriptschrijver. Na een aantal jaren brede ervaring te hebben opgedaan als journalist bij diverse toonaangevende media stapte Marvin in 2009 over naar het contentmarketingvak in journalistieke hoofdrol. Een storyteller pur sang, die moeiteloos door verschillende onderdelen van het communicatievak laveert.

In 2014 startte de liefde voor podcasts tijdens het beluisteren van de non- fictie serie Serial, waarin complete moordzaken uitgelicht wedren in een documentair format. Het medium liet hem niet meer los.

“Marvin blijft zichzelf en het vak vernieuwen”

Geheel in de lijn van het buiten de hokjes te denken en te kleuren werd hij binnen zijn bureau Born05 en daarbuiten ambassadeur voor het medium. Dit leidde tot het oprichten van ‘audio agency’. Hij maakt daarmee Generation Headphone bereikbaar voor merken die zijn innovatiedrang en ambitie delen.

Marvin blijft vernieuwen; zichzelf, het vak, en altijd met de vraag centraal: wat is relevant en waardevol voor je publiek? Daarmee verdient Marvin voor de jury van de GPCM 2019 de award voor Contentmarketeer van het Jaar.

Related Posts